Wednesday, April 13, 2011

TUTORIAL SECTION SHARING IS CARING ♥



Okey, Ini tutorial dibuat disebabkan permintaan encik arcx13 yang bertanya macam mana nak buat sewaktu di entry info tentang pendakap gigi.  Mulanya memang malas nak buat sebab aku punya blog bukan boleh copy ni tapi tak baik kedekut ilmu. Okey Tutorial ini yang akan mengajar korang macam mana nak buat section sharing is caring bawah entry aku ni. Selamat mencuba.

1.Dashboard > Design > Edit html > Tick Expand Widgets

2.Ctrl+F dan cari kod :

<data:post.body/>

3.Right click pada box dibawah.

4. Select All dan Ctrl + C/right click copy untuk copy kod di bawah :

5. Paste dibawah <data:post.body/>



<hr/>
<b><div style='float:left;padding:0px;'><a class='twitter-share-button' data-count='horizontal' data-via='amirazoe155' href='http://twitter.com/share'>Tweet</a><script src='http://platform.twitter.com/widgets.js' type='text/javascript'/></div> &#9829; &#9829; SHARING IS CARING &#169; AMIRA ATIYA &#9829; &#9829; <div style='float:right;padding:0px;'>
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script src='http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share' type='text/javascript'/>
</div></b>
<hr/>




6. Code pertama, boleh replacekan dengan ayat sharing is caring dengan yang lain. Kalau tak mahupun tak apa. Manakala code kedua yang tertulis amirazoe155 tu tolong replacekan dengan nama akaun twitter korang.

7.Kalau tak ada sebarang error bolehlah save.

Dah try jangan lupa komen okey. Thanks a lot siapa yang try dan komen :D

Link berkenaan untuk entry ini :

♥ ♥ KITA SAMA-SAMA KONGSI © AMIRA ATIYA ♥ ♥

3 comments:

alyn_venira said...

WA... THANKS SANGAT2.. MEMANG NAK CRI CAMNE NAK WAT.. THANKS.. HOPE U HAPPY ALWAYS YA!!

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

@ alyn_venira

sama2 thanks ya :)

APi said...

a million thanxz to you.. =)