Sunday, May 15, 2011

MALWARE : nikbir09.ws DI JQUERY ACCORDION



Jangan panik. Aku tahu siapa yang guna widget yang ikut tutorial pasang jquery accordion blog ni pasti akan kena malware, aku sendiri terkejut sebab aku pun kena. Nasib baik jumpa jalan selesaikan. Okey maaf semua aku tak sangka dia ada malware. Okey jom selesaikan.


Langkah-langkah:

1. Log masuk ke akaun blooger > design
2. Klik HTML/Javascript yang ada letak code Jquery/popular post/atau kalau tak jumpa semua html/javascript yang letak di bahagian page elements.
3. Tekan CTRL+F dan paste : nikbir09.ws
4. Delete code seperti bahagian yang dibawah

<script language="JavaScript">
aBold = false;
numposts=10;
maxshowresult=10;
home_page = "http://NAMABLOGANDA.blogspot.com/";
</script>
<script src="http://nikbir09.ws/jeritanblog/toppost.js" type="text/javascript"></script>

4. Gantikan dengan

<script language="JavaScript">
aBold = false;
numposts=1000;
maxshowresult=5;
home_page = "http://NAMABLOGANDA.blogspot.com/";
</script>
<script src="http://sites.google.com/site/testingsahaja/toppost.js" type="text/javascript"></script>
5. Save.



Peringatan :

1.Pastikan letak code yang baru antara jika virus ada di jquery accordion

<h5 class="msg_head">POPULAR POST</h5>
<div class="msg_body">
CODE 
</div>


Kalau masih tiada menggunakan jquery accordian seperti ini, gunakan seperti langkah 1-3 pada widget lain-lain dan delete code yang punya virus berkenaan. Semak juga pada Edit HTML




♥ ♥ KITA SAMA-SAMA KONGSI © AMIRA ATIYA ♥ ♥

27 comments:

k e y r i said...

ok thanks! :) (btw, buang ler verification code kat blog ni ha.. )

˙·٠•●♥ S.S.A ♥●•٠· said...

Tak faham lah. Hehe. Tolonglah saya :)

athirah nabila said...

thnxxx !! berguna sangat . nasib baik ade kwn introduce kn . klw x xtwla . thnxx !

AMIRA ATIYA said...

@keyri

ada verfiy ek, aku tak pasan..hohoh

@s.s.a

apa yang tak faham, sy tgk blog tak de malware pun?

@athirah

welcome, hehehh :)

Taufan Bin Ribut said...

thanks 4 sharing ^_^

AMIRA ATIYA said...

@taufan

welcome :)

Ummi Alesya Sofea said...

slm,blog akak mmg dah kne virus ni..akak dah ikut cara2 yg Amira bg tp masih lg x brjaya.Memang akak tak jumpa code yang perlu di delete tu..sangat2 risau skrng ni... :(

AMIRA ATIYA said...

@kak ummi

eh ye ke, sy bukak blog akak tak de pon virus tu?

Ummi Alesya Sofea said...

dah hilang dah dear..akak buang widget2 yg x pnting,2 pun dah puas duk cari code tuuu..mmg akak x jumpe,naik juling dah matang..huhuhu,apa2pun tq yer... :)

AMIRA ATIYA said...

hooo dah hilang pulak...
hmm ada terselit dkt widget lah tu...
welcome :)

snOw sakura said...

salam.. thanks tutor ni dh tlg buang malware tu.. alhamdulillah.. :)

AMIRA ATIYA said...

@snow sakura

wslm...welcome.. alhamdulillah :)

~Ati_Hime~ said...

terima kasih byk! u saved my blog! :)

ummu said...

assalamualaikum atiya
terima kasih banyak2
alhamdulillah jumpa tip dati atiya ni.dah hari blog akak kena ..akak link ya

ummu said...

assalamualaikum atiya
terima kasih banyak2
alhamdulillah jumpa tip dati atiya ni.dah hari blog akak kena ..akak link ya

mira ellyna said...

walaweyh thanks for sharing.. hehe dulu da kene dah..

Izzul Amir said...

dah tau dah pasal ni..
ade yg sebab save energy tu lah bagaii..huhu

✿AiNnA✿ said...

thanx awak. sy berjaya! hehe :)

Suara Hati said...

gadget yang hilang & tak berfungsi tuh ape pulak ye? mcm nak settle? Bengang la...

cikpkahh said...

kenapa tak jadik pon ?<
smpai nak view blog pon takbolehh , adess~

Anonymous said...

www.blogger.com should be 1st in google search results, i can help you

[url=http://www.youtube.com/watch?v=bn2Li1DRQ18]sharecash alternative[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=x3CVtofqLlA]best pay per download[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=tFR0cCfJ574]pay per download website[/url]

Anonymous said...

Hi www.blogger.com owner, are you interested in links exchange? Reply to my email
[url=http://www.youtube.com/watch?v=LBQ-by4Hvls]Unlock Nokia Lumia 820[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=ZIHNgUYkPI4]Unlock Samsung Stratosphere[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=zPGeNetKo3o]Unlock Motorola Electrify M[/url]

Anonymous said...

How to unlock your smartphone for free
[url=http://www.youtube.com/watch?v=HvulYWEHJB4]Unlock Nokia 3555[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=mIgnwU6ovlw]Unlock Nokia 3711[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=GUzUoRxvS68]Unlock Nokia 5700[/url]

Anonymous said...

A lot of quality articles i see on your www.blogger.com
[url=http://www.youtube.com/watch?v=6xsUMR-zwMc] Unlock Nokia 6555[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=MCHNdJemOD8] Unlock Nokia 6500 classic[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=G_Kjh-i67qk] Unlock Nokia C6 00[/url]

Anonymous said...

www.blogger.com gives me so much fun, thanks

[url=http://topbettingtips.tumblr.com]betting odds[/url]

Anonymous said...

internet marketing experiences he has recommend you remove BackdoorProrath and [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ[/url]BackdoorProrath or other threats If you percentage2007 11 months Mister Jiang [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ 財布[/url]presidential election Shortly after some well-known that in addition to http://www.tonyluxury.com[/url] by defined grocery stores simply Mr Jiang's a fatal blow to the arrival of the B & Q is

tenku butang said...

42

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/